GRAVID & sushi

GRAVID & SUSHI

FISK ER SUNDT – OGSÅ for dig, der er gravid

Må gravide spise sushi?

Mange gravide er i tvivl om, hvorvidt de må spise sushi under graviditeten og vi forstår godt, at de mange forskellige holdninger kan skabe endnu mere forvirring. Det korte svar er ”ja”. DOG, er der forskellige fiskearter, du skal være særlig opmærksom på, når du er gravid eller ammende.

Graviditet og fisk

Fisk er sundt for både dig og dit barn. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide – ligesom alle andre voksne – spiser 350 gram fisk om ugen og ca. 200 gram må gerne være fed fisk som f.eks. laks. Derfor bør man bestemt ikke gå uden om fisk og sushi, selvom man er gravid, da det kan være med til at give næringsstoffer som D-vitamin, jod, selen og omega-3 fedtsyrer til både dig og dit barn. Især omega-3 fedtsyrer er livsnødvendige for os alle og skal helst være til stede i vores kost.

SUSHI NÅR MAN ER GRAVID – HVAD SKAL JEG VÆRE OPMÆRKSOM PÅ?

store rovfisk – tun, gedde og helleflynder

De fisk man dog skal være særligt opmærksom på at undgå som gravid og ammende er store rovfisk, da de som sidste led i fødekæden kan have et højt indhold af kviksølv. Rovfisk er bl.a. helleflynder, gedde og tun. Du kan læse mere om Fødevarestyrelsens anbefalinger her.

Fødevarestyrelsen har desuden pålagt, at alle vildtfangne fisk skal fryses ned til -20 grader C i mindst 24 timer for at komme eventuelle parasitter til livs inden fisken bliver tilberedt og serveret. Fisk fra opdræt, der med sikkerhed er parasit-fri, skal ikke leve op til frysekravet. Det gælder fx for vores laks, som derfor kan serveres fersk. Vi tager alle forholdsregler, så du med ro i maven kan spise sushi, selvom du er gravid eller ammer.

TANGSALAT

Når du er gravid eller ammende, skal du ifølge Fødevarestyrelsen, være særlig opmærksom på tangtyperne, arame, wakame, kombu, fingertang, og sukkertang. Disse tangtyper har et højt indhold af jod. Hos LETZ SUSHI, skal du være påpasselig med vores WAKAME BOWL, hvis du er gravid eller ammende. I følge Fødevarestyrelsen, kan nori-tang, som vi benytter til vores sushiruller, fint indgå i en varieret kost. Du kan læse mere her.

SUSHI OG ALLERGI – ER DU ALLERGIKER?

Hvis du er allergiker, og har brug kende allergenerne i vores mad – så tag et kig på vores side for allergi her. Du også velkommen til at kontakte os.

SUSHI-BEGREBER – BLIV KLOGERE PÅ SUSHI HER

Hvis du synes det er svært at holde styr på de forskellige sushi-begreber, så har vi lavet en ordbog, så du nemt kan navigere rundt i de forskellige betegnelser. Se vores ordbog her!

kontakt letz sushi

Har du flere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på info@letzsushi.dk eller spørge i en af vores restauranter.