Over havoverfladen
Ris
Vores økologiske ris tørdyrkes for foden af de italienske alper. Risene er stort set kun vandet med smeltevand fra alperne og det, at risen er tørdyrket og kommer med tog fra Italien i stedet for fly fra fx Asien, sparer flere ton CO2. Faktisk sparer vi op mod 120 ton om året på denne konto alene!
Sojasauce
Sojasaucen er importeret fra Japan ved hjælp af havfragt. Sojaen er af høj kvalitet uden tilsatte konserveringsmidler, så du kan nyde den autentiske smag af sushi. Hvis du er glutenallergiker, så beder du bare personalet om glutenfri soya til din bestilling.
Farvestoffer
Når du besøger os, kan du være sikker på at både ingefær og wakame er fri for farvestoffet ASO, så du kan nyde den friske smag uden bekymring for tilsatte stoffer. Vores ingefær er derfor neutral i farven og vores tang er ikke helt så grøn, som hos andre sushirestauranter. Et renere produkt giver bare en bedre smag i munden. Både for os og vores gæster.
Emballage
Vores emballage er fossilfri og lavet af genbrugsmaterialer, så du kan nyde din mad uden at bekymre dig om affaldet. Emballagen skal sorteres som restaffald. Vores servietter, takeawayposer, spisepinde og andre papirprodukter er lavet af FSC-certificerede materialer. Det betyder, at det kommer fra bæredygtigt skovbrug.
Spild
Vi har faste procedurer, som holder vores madspild på et absolut minimum, vi samarbejder med Too Good To Go, så vi sikrer, at vi aldrig smider god mad ud og så sorterer vi naturligvis affald efter de enkelte kommuners muligheder.
Strøm
Den strøm, der holder lamperne tændte og fiskene kolde i alle vores restauranter, kommer fra den mest lokale kilde til vedvarende energi – nemlig danske havvindmøller. Strømmen leveres af natur-energi og er CO2 neutralt.
Under havoverfladen
Ansvarligt opdrættet fisk & skaldyr
Vi er enormt stolte over, at vi som den første sushikæde i Europa kan garantere dig som gæst, at al vores fisk & skaldyr enten er fuldt ud certificeret indenfor bæredygtigt fiskeri og ansvarligt opdræt, gennem hhv. MSC- og ASC-certificeringen.
Det grønne ASC-mærke bruges til at vurdere, om fisk og skaldyr fra opdræt opfylder en række standarder indenfor to aspekter; miljø og socialt ansvar. Dette betyder bl.a. at ASC opdræt skal minimere påvirkingen af naturlige omgivelser og operere på en socialt ansvarlig måde overfor medarbejdere.
Bæredygtigt fanget fisk
MSC-certificeringen er din garanti for, at fisken er bæredygtigt fanget. Certificeringen er frivillig og åben for alle fiskerier, der fanger vildtlevende fisk & skaldyr.
Det kræver dog, at fiskerierne lever op til tre grundprincipper; bæredygtige fiskebestande, minimering af miljøpåvirkninger og effektiv fiskeriforvaltning. Disse standarder er udviklet i samråd med fiskeindustrien, forskere, miljøforkæmpere, eksperter og interessenter. Fiskerierne vurderes af uafhængige certificeringsorganer, som kontrollerer at de lever op til MSC’s krav.
Fiskeart, certificering & oprindelse
Fisk | Certificering / Forening | Sted |
Ørredrogn | ASC | Danmark |
Hiramasa | ASC | Danmark |
Ørred | ASC | Danmark |
Laks | ASC | Norge |
Rejer | ASC | Vietnam |
Tun | MSC | Stillehavet |
Surimi | MSC | Stillehavet |
Masago | MSC | Atlanterhavet |