Bæredygtig fisk – forklaret

Europas første sushikæde med udelukkende bæredygtig fisk 

Altid i den gode smags tjeneste.

Havet har i årtusinder fungeret som vores klodes spisekammer.

Men under overfladen ulmer problemerne. Overfiskeri, plastikaffald, stigende havtemperaturer og vilde vejrfænomener truer livet i havet og klodens økosystem. Fiskearter forsvinder, korallerne dør og små fiskerisamfund mister deres eksistensgrundlag. I sidste ende vil alle mennesker påvirkes af konsekvenserne – vi lever af havets fisk og ånder den ilt, som havene producerer.

Derfor har vi i LETZ SUSHI, som den første sushikæde i Europa, taget det drastiske skridt at blive fuldt ud bæredygtige i vores indkøb af fisk. Samtidig har vi omlagt til strøm fra grøn energi, reduceret madspild med mere end 10% og meget mere. Vi vil nemlig ikke bare være de bedste i verden, men også for verden.

Det har ikke været let. For hvordan sikrer vi, at vi finder de bedst mulige løsninger på et marked, der kan være svært at gennemskue?

Kan det nogensinde blive godt for fiskene at spise dem? Og kan man tage fra havene samtidig med at man giver noget tilbage?

En frisk start

Drevet af troen på, at fisk der er behandlet godt smager bedre, stiller vi store krav til vores leverandører, som skal sætte så små aftryk på både bestande og miljøet som overhovedet muligt.

Og det smager ikke bare bedre, det erbedre. For dig, for fiskerne, havet og selvfølgelig for fiskene.

International anerkendelse

For eksempel er vi meget stolte af at være blevet ASC-certificeret. Det betyder, at vores laks og rejer m.fl. kommer fra ansvarlige havbrug, der er internationalt anerkendt som miljøvenlige og socialt ansvarlige.

Derudover er fx vores tun altid fra MSC-certificerede fiskerier, hvilket betyder, at tunen er bæredygtigt fanget og at fiskerierne er nøje monitorerede af uafhængige observatører.

Fiskerne har forpligtet sig til at overholde fiskekvoterne, såden overordnede bestand ikke tager skade. Derudover bliver der stillet krav til brugen af udstyr, så man sikrer bevaringen af fiskenes naturlige klima og miljø.

Fisk bliver også kun fanget, når de har nået en vis størrelse, hvilket giver de små fisk tid til at vokse sig større, yngle og videreføre arten.

Du kan gøre en forskel

Ved at vælge bæredygtig fisk, støtter du fiskerier og havbrug, der passer på vores smukke blå planet. Og selv om den forskel kan føles som en dråbe i havet – så husk, at hver en dråbe tæller. Det er vores håb, at vi på lang sigt kan skabe nok ringe i vandet til, at alle fiskerier, restauranter, detailforretninger og forbrugere også vælger bæredygtig og ansvarlig fisk.

Når du spiser hos LETZ SUSHI, bliver du en del af den positive forandring. Hvor god samvittighed går hånd i hånd med en god oplevelse, og hvor alle bliver efterladt med en god smag i munden.

Så der også vil være fisk i verdenshavene til dine børn og deres børnebørn.

For at læse mere om bæredygtigt fiskeri og ansvarligt havbrug besøg www.MSC.org og www.asc-aqua.org