MILJØ & RÅVARER

VORES FISK & SKALDYR

Alle de fisk og skaldyr vi køber er certificerede. Det betyder overordnet set, at vores fisk og skaldyr er fanget eller produceret på en måde, så havbunden og marinelivet ikke tager skade. Udover dette betyder det også, at de ikke er pumpet med giftstoffer eller tilsat andre ting, der er skadelige for dig og miljøet. Vi arbejder herudover som virksomhed på at bliver MSC- og ASC certificerede, da dette er de førende og mest anerkendte certifikater, og hovedsageligt er inden for disse certifikater vi køber vores fisk og skaldyr i dag.

VORES RIS

Når man laver sushi, er det ikke lige meget, hvilken rissort man bruger. Den perfekte sushiris kræver den perfekte balance mellem klisterthed og sejhed. Denne balance gør risen god at arbejde med og medvirker til helhedsoplevelsen af den færdige sushi.

Vores ris er økologiske da vi gerne vil være med til at mindske kvælstofudledningen og brugen af sprøjtemidler. Vi bruger den rundkornede rissort ”Selenio”, fra Norditalien – det gør vi da Norditalien ligger i tilsvarende klimazone som Japan, og den ris, der dyrkes her, er meget lig den japansk dyrkede ris, både i smag og tekstur.

DYREVELFÆRD

Hos Letz Sushi er dyrevelfærd meget vigtigt. Vi samarbejder derfor med Anima for at stille yderligere krav til dyrevelfærden for vores frilandskyllinger. De skal bl.a. have meget plads, have adgang til natur, og have en naturlig vækst. For at være helt i mål mangler vi kun at få vores producent til at omstille til en bedre og mere skånsom bedøvelse inden slagtning, og etablere dokumenteret kontrol der sikrer Animas punkter inde for kyllingernes velfærd. Læs mere om Animas standarder for dyrevelfærd her – vores mål er dog at være helt i mål i år.

DANSK HAVVIND

Den strøm der holder lamperne tændte og fiskene kolde i alle restauranterne, kommer fra den mest lokale kilde til vedvarende energi, nemlig danske havvindmøller. Strømmen leveres af Ørsted og er CO2 neutralt.

RENE RÅVARER

Vi anvender kun ingefær uden farvestoffer, derfor er vores ingefær helt neutral i farven. Det synes vi er vigtigt, fordi ingefær bruges til at rense smagsløgene og ganen og derfor ikke bør indeholde forstyrrende substanser.

Vores soja er importeret direkte fra Japan i afkølede skibscontainere. Havfragt er nemlig den mest miljøvenlige fragtmåde. Selvom soja er sundt, opfordrer vi dog til at holde lidt igen. Soja er nemlig kun sundt i små mængder, men så er det også fyldt med proteiner, magnesium, kalk og jern!

EMBALLAGE & RENGØRING

Vores sushibakker er certificerede og producerede i Danmark og lavet specielt med fokus på energivinding og genbrug. Ved forbrænding frigives kun CO2 og CO, og ved forbrænding af emballagen er energivindingen meget høj. Derudover er emballagen opbygget af 80% genbrugsmaterialer.

Vores spisepinde er lavet af brun hård bambus og er derfor ikke hvide, da de ikke er bleget af klor.

For at mindske risikoen for spild opfordrer vi vores kunder til at returnere de flasker og krukker, som vores own-label merchandise sælges i, efter brug. På denne måde sikrer vi, at emballagen håndteres og kasseres korrekt.

Vi tilstræber os desuden på kun at bruge rengøringsmidler, som er svanemærkede og miljøvenlige.

VORES NETVÆRK

Vi er medlem af Københavns Kommunes Klima+ initiativ, som er et netværk for de virksomheder, som ønsker at være klimavenlige. Du kan læse mere om Klima+ her. Igennem dette netværk får vi inspiration til at udvikle os på klimaområdet og igangsætte flere og flere projekter på sigt.

SPØRGSMÅL ELLER KOMMENTARER

Har du en kommentar eller et spørgsmål, så skriv til os på info@letzsushi.dk