Kan du spise sushi korrekt?

Return to all

Her i vesten er vi – relativt – nye til hele det med at spise sushi. Men det er kun her i vesten. I solens rige, og i Asien generelt, har sushien en rig historik, der har skærpet forholdet til reglerne for dens nydelse.*

Til trods for, at sushi er relativt ny for os, har de fleste efterhånden en god idé om retningslinjerne for at spise sushi – hvad enten det er på restaurant eller i hjemmet, den nydes. Alligevel er det jo nok sandt, at nogle af vores måder at spise sushi på, kan påkalde sig et hævet øjenbryn i sushiens hjemland.

Det gamle mundhæld “er du i Rom, gør da som romerne,” har sin berettigelse, når det kommer til at spise sushi på japansk manér. Derfor er det altid smart at friske sin teknik og sin viden om sushiens regler lidt op.

En visuel guide

Og så kommer vi til kernen: En amerikansk sushi-entusiast og kunstner ved navn Peter Arkle har lavet en guide til sushiens etikette, som vi sætter pris på her hos LETZ SUSHI. Den minder os nemlig om nogle af de finere detaljer ved at spise sushi på japansk. Vi kan godt løfte sløret for, at der måske er et par overraskelser.

God etikette inkluderer, blandt andet, at huske:
– at spise nigiri med fisken nedad, så den rammer tungen først

– at bruge ingefær til at rense dine smagsløg mellem forskellige typer sushi, fremfor som krydderi

– at dyppe fisken, ikke risen, i soyaen så de ikke bliver bløde

– at bruge wasabi som krydderi direkte og ikke at blande den op i soyaen

Reglerne har vi et afslappet forhold til herhjemme – men hvis man vil holde et højt niveau, er denne visuelle guide god at have ved hånden.

Prøv den af næste gang du spiser sushi. Velbekomme.

h2

 

*Den kan du læse om i vores fem indlæg: del 1, del 2, del 3, del 4 og del 5.