SUSHIENS HISTORIE

Idéen med sushi stammer fra en gammel kinesisk tradition, hvor man konserverede rå fisk ved at lagre det i ris.

Oprindeligt kommer denne tradition fra Tang-dynastiet i Kina, men senere blev blandingen af rå fisk og ris adopteret af japanerne.

Der er dog kolossale forskelle mellem det, det oprindeligt var i Kina, og det man udviklede det til i Japan.

Den største forskel var, at man i Kina udelukkende brugte risen til opbevaring og konservering af fisken, og dermed spiste man kun den rå fisk.

I Muromachi-perioden, 1336-1573, begyndte man at blande eddike i risen, hvilket resulterede i den velkendte syrlige smag af sushiris. På samme tid valgte man, i forbindelse med tilsættelsen af eddike, at springe konserveringsprocessen over og blot tilberede retten direkte vha. eddike.

De efterfølgende århundreder blev brugt på at udvikle de fremstillingsteknikker, som vi kender fra vores dages sushi, hvor der gøres brug af rismåtter.

I midten af 1800-tallet kom sushi endelig til Japans hovedstad, Tokyo, hvor retten i vid udstrækning blev betragtet som en meget billig ret – og dermed opnåede stor popularitet.